Gewapende overval in Roeselare

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Kortrijk
Plaats
Roeselare
Datum

Op zaterdag 20 september 2014 iets na 18.00 uur werd een gewapende overval gepleegd op een juwelier in de Henri Horriestraat 3 te Roeselare.

Een man kwam te voet uit de richting van het centrum van Roeselare (Ooststraat) en ging de juwelierszaak binnen. Hij vroeg om enkele zwarte diamanten te mogen zien. Toen de juwelierster van achter haar toonbank kwam bedreigde hij haar met een pistool. Hij verplichtte haar om alle juwelen uit haar zaak en uit de brandkast in een draagtas (een laptoptas) te stoppen. Vervolgens heeft hij het automatisch rolluik aan de straatkant naar beneden gelaten. Daarna heeft hij de juwelierster met snelbinders aan handen en voeten vastgebonden.

Hij verliet de zaak langs de achterzijde en de gemeenschappelijke zijgang langs de Henri Horriestraat richting Sint-Amandsstraat en de Henri Consciencestraat.

De dader heeft een licht getaande huidskleur, is 1m70 -1m80 lang en ongeveer 30/40 jaar oud. Hij droeg een bordeaux-rood overhemd, een jeansbroek en een grote zonnebril (type Ray-Ban maar groter)De man was gewapend met een zwart pistool en was rechtshandig .Vermoedelijk droeg hij een zwarte pruik .Hij had een lichte baard en zwarte latexhandschoenen. Hij sprak Duits maar het is niet zijn moedertaal.