Gewapende overval in Zaventem

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Zaventem
Datum

Op maandag 6 september 2021, iets voor 20.00 uur, pleegde een man een gewapende overval op de Albert Heijn in de Hoogstraat in Zaventem.

De man stond eerst even te wachten op de parking van de winkel en deed alsof hij aan het telefoneren was. Dan kwam hij de winkel binnen, ging naar de verste kassa en bedreigde de kassierster. Hierbij richtte hij ook zijn wapen op de aanwezige klanten.

Toen deze poging mislukte, begaf hij zich naar een kassa korter bij ingang, bedreigde opnieuw de kassierster en nam hier geld uit de kassalade.

De dader vluchtte te voet weg over de parking naar de Woluwestraat, dan verder via de Hoogstraat en dan linksaf de Ridderstraat in.

Beschrijving van de verdachte:  

Een man van ongeveer 1m65 lang en slank gebouwd. Hij was volledig in het zwart gekleed: zwarte vest, zwarte kap, zwart mondmasker maar met specifieke “NIKE”-sportschoenen. Zij waren grijs van kleur met een lichtblauwe zool en met een zwart “NIKE”-embleem op het grijze gedeelte. Hij droeg ook werkhandschoenen, had een zwartkleurig pistool en sprak Nederlands.