Gewapende overval op een juwelier in Lommel

Spread on request from het parket van Limburg
Cities
Lommel
Date

Politie en parket zijn op zoek naar de mannen die juwelier Oversteyns hebben overvallen in Lommel. De feiten gebeurden op 3 juni 2015.

Die woensdagvoormiddag, rond 11u30, kwamen 2 onbekende mannen de juwelierszaak aan de Buitensingel binnen. Een derde man bleef in de wagen zitten aan de overkant van de straat. De overvallers hadden zich verkleed als werkmannen met gele reflecterende jassen van het type GSA Bomber en met fel rode bouwvakkerhelmen.

De eigenaars werden bedreigd, geschopt en beschoten. De vrouw moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht.

De daders vluchten met een zwarte AUDI A3 met het Nederlands' kenteken 02-XKN-6. Die wagen werd op 31 mei 2015 gestolen in Amsterdam en na de overval op 3 juni 2015 uitgebrand aangetroffen in de Burgemeester Aartslaan in Bergeijk, in Nederland, vlak bij de grens. De nummerplaat werd gestolen in Vleuten in de nacht van 2 op 3 juni 2015.

Twee van de daders werden gefilmd door bewakingscamera's. Misschien herkent u hen wel. Ze droegen gele reflecterende veiligheidsjassen en rode helmen.