Poging gewapende overval op bistro “Exter” in Antwerpen

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op 29 januari 2020 omstreeks 00u30 hebben twee onbekende mannen geprobeerd de brasserie "Exter" gelegen in de Eksterlaar in Antwerpen binnen te dringen. Ze waren beiden gewapend en hadden vermoedelijk de intentie de zaak te overvallen.

Het viel de uitbater van de brasserie op dat één van de camerastandpunten was gewijzigd. Hij vond dit vreemd en is door de bewakingsbeelden gegaan en heeft ontdekt dat ze aan een gewapende overval zijn ontsnapt.

De verdachten komen de eerste keer in beeld omstreeks 00u31 toen ze te voet in de Sint-Rochusstraat stappen. Ze komen uit de richting van het kruispunt van de Menegemlei met de Eksterlaar en gaan in de richting van de Dascottelei. De verdachten dragen donkerkleurige kledij en op dat moment zijn hun gezichten nog niet bedekt.

Om 00u32 klimmen ze over de afsluiting naast de achterpoort van de Brasserie en komen ze op de binnenplaats achter de brasserie.

Om 00u34 zijn de verdachten aan het zoeken om de brasserie binnen te geraken. Ze voelen aan de deuren en lopen duidelijk gewapend rond.

De brasserie was gesloten en het personeel was reeds naar huis, waardoor de verdachten er niet in geslaagd zijn binnen te dringen.

Om 00u35 zien we op de beelden dat ze de binnenplaats verlaten via de achterpoort om zo opnieuw in de Sint Rochusstraat te komen. De daders wandelen weg in de richting van de Dascottelei.

Beschrijving van de verdachten :

De eerste verdachte droeg een donkerkleurige bivakmuts en heeft een vuurwapen in zijn hand. Hij droeg een donkerblauwe/zwarte doorstikte jas van het merk Nike, een donkere jeansbroek en zwarte lederen herenschoenen. Over beide handen droeg hij blauwe synthetische handschoenen.

 De tweede verdachte droeg een donkerblauwe sweater onder zijn jas; de kap had hij over zijn hoofd getrokken. Hij droeg ook een donkere jeansbroek, bruin/beige schoenen met witte zolen en een donkere jas met een logo vooraan en op de mouw. Hij droeg slechts aan 1 hand een synthetische blauwe handschoen. Hij was gewapend met een mes. Zijn gezicht komt herkenbaar in beeld.