Inbrakenreeks in nachtwinkels in Gent

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Gent
Datum

Eind april en begin mei 2019 werd er bij drie dag/nachtwinkels in Gent en Destelbergen ingebroken, waarbij telkens voor duizenden euro’s aan sigaretten werd gestolen. De politie vermoedt dat het om een georganiseerde bende gaat. Eén verdachte met snor komt bij alle drie de feiten in beeld, een andere wellicht bij twee van de drie.

Op 25 april 2019 kreeg de nachtwinkel in de Wondelgemstraat als eerste bezoek van de inbrekersbende. In totaal zijn bij deze inbraak 3 verdachten te zien op de bewakingsbeelden. In totaal is er voor meer dan 5 000 euro aan sigaretten en geld gestolen. Eén dader wrikte na enkele pogingen de voordeur van de winkel los. De man heeft een getaande huidskleur en droeg een zwarte donsjas met kap en een broek met camouflageprint. Hij had witte latex handschoenen aan. Een poos later stonden twee verdachte personen voor de winkel, één van hen stapte aarzelend het portiek in en duwde de deur open. Deze verdachte heeft donker haar, een snor en baardje met sik. Hij droeg een jas met een kap en een broek met camouflageprint. Wanneer hij goed en wel binnen was, volgde ook zijn kompaan. Deze verdachte is struis gebouwd en droeg een jas met een dons aan de kap. Hij hield zijn hoofd naar beneden.

Nog geen drie dagen later, op 28 april 2019, sloeg deze bende opnieuw toe in een nachtwinkel op de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. Van deze inbraak zijn enkel screenshots van één verdachte, maar de politie sluit niet uit dat ze met meer waren. Vermoedelijk gaat het om dezelfde dader, de man met de snor en het baardje. Hij ging er in 5 minuten vandoor met de hele voorraad sigaretten. De buit heeft een waarde van ongeveer 13 000 euro.

Bij de derde inbraak op 10 mei 2019 in de nachtwinkel op de Brugsesteenweg in Gent/Mariakerke, zijn de daders opnieuw gefilmd. Hier sneden ze het rolluik volledig door en legden het achter struiken in de tuin van buren. In een half uur tijd vulden de twee daders maar liefst zeven zakken met pakjes sigaretten en flessen sterke drank. Ze droegen ze per twee naar buiten en bleven telkens even weg. Vermoedelijk stond er in de buurt een vluchtauto. De buit bedroeg zo’n 10 000 euro, plus de braakschade . De eerste dader is wellicht opnieuw de man met de snor en het baardje die ook bij de vorige inbraken in beeld kwam. De tweede dader is een struis gebouwde man met een pet op. Hij droeg een korte broek. Hij heeft duidelijk een buik en op zijn linker onderbeen heeft hij een tatoeage. Zijn gezicht is glad geschoren en hij heeft heel kort haar. Deze verdachte is vermoedelijk ook aanwezig bij de eerste inbraak. Toen had hij een kap met dons over zijn hoofd, maar het postuur is gelijkend.