Verkrachting en foltering in Kontich

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Antwerpen, afdeling Antwerpen en van Onderzoeksrechter Van Camp
Plaats
Kontich
Datum

Politie en gerecht zouden graag deze jongeman willen kennen die op 7 april 2014, met de hulp van een kompaan, een vrouw heeft verkracht en gefolterd in Kontich.

De feiten gebeurden op de eerste maandag van de paasvakantie. Het slachtoffer (28) was die avond op weg naar een vriend in Kontich. Toen ze rond half 10 iets vreemd hoorde in een tuin nabij de Hoogbunderlaan en ging kijken, werd ze plots door 2 blanke mannen aangevallen en in het struisgewas gesleurd. Daar werd ze door een van de jongens verkracht terwijl zijn vriend haar stevig in zijn greep hield. Daarna werd het slachtoffer verplicht verscheidene sigaretten aan te steken die de dader doofde op het lichaam van de vrouw. Vermoedelijk ging het tweetal er vandoor omdat het plots stil was geworden op de voetbalvelden die achter de tuin zijn gelegen.

Van de verkrachter/folteraar kon een robotfoto worden gemaakt.(beschrijving) Deze man is 18 à 19 jaar oud. Hij is heel mager en ongeveer 1m65 lang. Hij heeft bruin warrig haar en grote ogen. Hij droeg een donkere sweater met een kap en een rits.

Zijn kompaan is rond de 20 jaar oud en iets groter en gespierder. Hij heeft een opvallende schelle lach. Hij droeg een zwarte trui en hij had een donkerblauwe pet op zijn hoofd. Beide jongeren spraken Nederlands met een plat Antwerps accent.

Meent u de jongen van de robotfoto te kennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u voor of na de feiten de 2 jongeren hebt gezien in de omgeving van de Hoogbunderlaan en de sportvelden in Kontich, dan willen de speurders dat graag weten.