Internationale vrouwendag 2019

We vieren samen met jullie de internationale vrouwendag 2019 en danken daarbij in het bijzonder onze vrouwelijke collega's operationeel en ondersteunend die de werking van ons korps niet enkel diverser, maar ook beter maken.

vrouwendag

Bij de politie van Voeren bestaat het administratief- en logistiek kader samen met de deeltijdse ondersteuning door de algemene en financiële directeurs van de gemeente voor 100% uit vrouwen. Ons operationeel kader bestaat voor 25% uit vrouwen, nl. 20% van het basiskader, 67% van het middenkader en 0% van het officierenkader.



Niet evident wanneer je er even bij stilstaat vanwaar we komen in ons zogenaamd "mannenberoep". Dit ook omdat we ons vroeger te zeer vastpinden op ideeën zoals " haar mannetje moeten staan" enz. wat eigenlijk een overfixatie was op een eventueel verschil in lichaamskracht, terwijl politiewerk meer dan 95% gaat over communicatieve- en technische vaardigheden, inzicht, samenwerking enz.



In onze job worden vrouwen voor gelijk werk in gelijke functie gelukkig gelijk betaald, maar door het biologische moedergegeven en een nog bestaande ongelijke verdeling in zorgfuncties hebben ze het veelal nog veel moeilijker dan hun mannelijke collega's.



Respect voor de vrouwelijke collega's en in het verlengde voor alle vrouwen op hun weg naar terechte erkenning,



Fijne dag!



Ronin Cox

Korpschef Politie Voeren