Jouw snelheid, mijn veiligheid!

Je hebt het campagnemateriaal ongetwijfeld al zien passeren langs het wegdek of op sociale media. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde onlangs een nieuwe campagne onder de slogan "Jouw snelheid, mijn/onze veiligheid". Deze campagne benadrukt het belang van snelheidsbeheersing om de verkeersveiligheid te verbeteren voor iedereen, van voetgangers en fietsers tot autobestuurders en buurtbewoners.

jsmv

Waarom jouw snelheid invloed heeft:

  • Beperkt zicht en reactietijd: 

    Hoe sneller je rijdt, hoe minder je ziet en hoe minder tijd je hebt om te reageren op onverwachte situaties.

  • Grotere stopafstand: 

    Bij hogere snelheden is de stopafstand langer, zowel vanwege een langere reactieafstand als een langere remweg.

  • Ernstigere gevolgen bij een ongeval: 

    De impact van een botsing is groter bij hogere snelheden. Bij 30 km/u zijn dodelijke slachtoffers zeldzaam, maar bij hogere snelheden neemt dit risico aanzienlijk toe.

 

De campagne benadrukt dat jouw snelheid niet alleen de veiligheid van andere weggebruikers beïnvloedt, maar ook wordt opgemerkt door buurtbewoners. Bekende Vlaming Joris Hessels verzamelde verhalen van verschillende mensen in hun buurt om deze boodschap kracht bij te zetten.

Deze anekdotes, samen met meer informatie over de campagne kan je lezen via onderstaande link:

https://www.veiligverkeer.be/campagnes/jouw-snelheid-onze-veiligheid?utm_campaign=snelheid-2024&utm_source=web&utm_medium=vsvhomepage&utm_content=wvsvhomepage&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR00RVz0aps6HwT0T2QKvyVlEgWXAdXMCW_9C5s7v-ieWEu4uybiLs5XyAs_aem_ha8YlnMHV2aKTnWAOHmWKA

 

 

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer updates.

Labels