Moordpoging te Visé

Verspreid op vraag van het Parket van Luik
Plaats
Wezet
Datum

Op dinsdag 26 april 2016, kort na 19.00 u, werd een dertigjarige dame vrijwillig tot tweemaal toe door een voertuig aangereden.

De feiten hebben plaatsgevonden op het jaagpad langs de linkeroever van de Maas, ter hoogte van de rue Basse Hermalle, op enkele honderden meters van het ziekenhuis 'Saint Joseph de Hermalle Sous Argenteau'.
Een voertuig komende van Visé richting Oupeye, heeft een dame die bij het muurtje langs de Maas stond met de linker voorflank aangereden.
Het voertuig is vervolgens achteruit gereden om het slachtoffer dat inmiddels recht stond, opnieuw aan te rijden. Bij deze tweede aanrijding werd de achterruit van het voertuig verbrijzeld.
Het slachtoffer werd zwaar gewond.

Het gezochte voertuig is waarschijnlijk van het type berline, bordeaux of paars. De achterruit van het voertuig is verbrijzeld en het voertuig is vermoedelijk vooraan links beschadigd.

Anderzijds werd een blauwe, gevoerde schoen van het merk 'CROCS' aangetroffen in een vuilnisbak niet ver van de plaats van de feiten. Deze schoen behoorde toe aan het slachtoffer. De speurders zijn op zoek naar de persoon die deze schoen heeft gevonden en die in de vuilnisbak heeft achtergelaten.

Indien u getuige was van deze feiten, indien u een gelijkaardig voertuig hebt gezien of indien u de persoon bent die de schoen in de vuilnisbak heeft gedeponeerd, gelieve contact op te nemen met de onderzoekers.