Opzettelijke slagen en verwondingen op een treinbegeleidster in het station van Denderleeuw

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde
Plaats
Denderleeuw
Datum

Op donderdag 10 oktober 2019 om 20u.55 kwam de voorlaatste trein van Aalst naar Edingen aan. Op deze trein zat een passagier met een ongeldig ticket.
De treinbegeleidster had hem gevraagd bij de eerstvolgende halte, zijnde Denderleeuw af te stappen, maar de man weigerde en het kwam tot een woordenwisseling.

Eens in het station van Denderleeuw wilde de treinbegeleidster de trein niet laten vertrekken voor de man was afgestapt. Op het ogenblik dat zij van de trein stapte volgde de man haar. In eerste instantie dacht ze dat de man weg was maar op het ogenblik dat ze zelf opnieuw wou instappen, botste hij tegen haar en gaf de treinbegeleidster een klap in het gezicht. De man bleef schelden in het Frans en stapte uiteindelijk weg langs de voorzijde van het station.
Beschrijving van de dader :
De man lijkt rond de veertig jaar oud. Hij heeft kort grijs-zwart haar, een lichte stoppelbaard en hij droeg een bril. Het roepen en tieren tegen de treinbegeleidster gebeurde in het Frans.
Hij was netjes gekleed. Hij droeg een donkerbruine jas met een witte voering, een afgewassen jeans met scheuren en bruine halfhoge schoenen met een witte zool.