Onbekende Man - De Haan 27-10-2000

Verspreid op vraag van het paket van West-Vlaanderen - afdeling Brugge
Plaats
De Haan
Datum

Op 27 oktober 2000 omstreeks 09.00 uur, werd het lichaam van een man gevonden op het strand tussen De Haan en Wenduine, ter hoogte van kilometerpaal nummer 19.7 op de Koninklijke baan.  Tot op heden is de identiteit van deze man nog niet gekend.  

Uit het onderzoek bleek het te gaan om een man tussen de 1m 75 en 1m 85 lang. Hij had kort pikzwart haar en was corpulent met een gespierde lichaamsbouw.

De man droeg een korte zwarte lederen jas; een zwarte slip, een wit onderlijf; een donkergrijs onderlijf; een T-shirt met horizontale strepen in blauw en zwart; een grijze jeansbroek met een zwarte broeksriem en goudkleurige gesp; 2 paar grijze sokken en bruine bottines. In zijn broek, om zijn lenden, stak een gele handdoek.

Opvallend was dat de man, over al deze kledij, een bruin-oranjekleurige overall (werkkledij) droeg met op de rug het opschrift "TOWAGE URS SALVAGE ". De woorden “Towage” en “Salvage” staan in het zwart en de letters URS staan in het geel gedrukt op een embleem in de vorm van een blauwe vlag. URS betekent vermoedelijk “UNIE VAN REDDING EN SLEEPDIENSTEN”.
Nog opvallend was, dat in de kraag van de overall, de initialen “D.V.W" geschreven stond in zwarte stift. Uit verder onderzoek hebben de speurders de identiteit achter deze initialen kunnen bepalen.