Hold-up te Laeken

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Brussel
Plaats
Laken
Datum

Op dinsdag 26 mei 2009, rond 08u25, stonden 2 mannen op de uitkijk aan de bank BNP PARIBAS FORTIS aan de Pagodelaan in LAKEN. Ze wachtten één van de werknemers op om zo het bankgebouw binnen te geraken.Eénmaal binnen maakten ze de geldkoffers leeg en vluchtten weg rond 9 uur.

De gangsters werden gefilmd door de bewakingscamera'sDe eerste dader is tussen 1m85 en 1m90. Hij is rond de 20 en zeer mager. Hij was gemaskerd en gewapend met een zwart pistool.Hij droeg een donkerbruine sweater met kap en een blauwe jeans.Hij sprak Frans met een Noordafrikaans accent.

Zijn kompaan is ongeveer 1m65. Hij is maximum 25 jaar oud en sportief gebouwd. Hij was gemaskerd en sprak Frans. Hij droeg een donkere regenjas met een soort bontkraag en een jeans.Hij droeg ook een zwarte zak met daarin een wapen met afgezaagde loop.

De gangsters gingen er vandoor met een zwarte wagen, een soort break, met bagagedragers in chrome op het dak. In de wagen zat nog een derde medeplichtige.

Meent u de daders te herkennen of heeft u nuttige informatie met betrekking tot de feiten of de vluchtwagen, neem dan contact op met de onderzoekers.De politie doet ook een oproep tot de persoon die te voet het bankgebouw voorbij ging op het moment dat de gangsters de bank gaan binnen.