Poging ontvoering van een minderjarige in Lier

Spread on request from het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen
Cities
Lier
Date

Op donderdag 24 november 2022, tussen 14.00 en 14.40 uur, hebben twee mannen in een grijze bestelwagen in de Kanaalstraat in Lier, ter hoogte van de witte brug over de Nete, getracht een minderjarige te ontvoeren.

 

De bestelwagen stopte naast het slachtoffer, waarop de passagier uitstapte en het slachtoffer aansprak. Het slachtoffer kon ontkomen.

De bestuurder is een kale man.

De passagier, waarvan een robotfoto werd gemaakt, is een man tussen de 30 en 40 jaar oud en tussen 1m85 en 1m90 lang. Hij is struis gebouwd en heeft een buikje. Hij heeft bruin, grijzend haar en is kalend. Hij heeft een baard en een snor met wat grijze haren in. Hij heeft een tatoeage met groene en zwarte kleuren in de nek.
Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte werkoverall, veiligheidsschoenen in stof en leer met verfvlekken en een zonnebril.
Hij sprak Nederlands met een Antwerps accent.

Het voertuig is een grijze bestelwagen, type werkcamionette, met een schuifdeur en achteraan geblindeerde ruiten en een koffer met twee portieren. Aan de achteruitkijkspiegel hing een geurboom en twee witte dobbelstenen met rode stippen. Aan de voorzijde, aan de kant van de passagier, ontbrak het wieldeksel.