Antonia 'Mieke' KUIJPERS

Verspreiding op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge
Plaats
Brugge
Leeftijd
45 year
Datum

Politie en gerecht verspreiden beelden waarop de vermiste Antonia Kuijpers voor het laatst is te zien. Deze Nederlandse vrouw - door haar naasten gekend als Mieke - verdween in de zomer van 2014. Ze werd voor het laatst in óns land gezien.

Op basis van nieuwe elementen in het onderzoek worden zoekacties georganiseerd, ondermeer nabij het benzinestation langs de E19 in Nijvel. Leden van de civiele bescherming, de Cel Vermiste Personen en het DVI-team (Disaster Victim Identification Team) van de Federale politie zoeken naar sporen die het onderzoek naar de vermiste vrouw kunnen verder helpen. Mogelijk volgen er nog zoekacties op andere locaties.

Intussen hebben de onderzoekers heel wat beelden kunnen verzamelen waarop Mieke is te zien op de dag van haar verdwijning.

Het was op donderdag 21 augustus 2014 dat ze samen met een vriendin op pad ging. Mieke was die ochtend in het station van Brugge waar ze haar vriendin ging ophalen. Rond 11u00 vertrokken ze samen met de wagen naar het binnenland, eerst via de E40 in de richting van Brussel en vervolgens via de E19 naar het Zuiden. Ze reden met de wagen van Mieke, een lichtgrijze Volkswagen Up met de Nederlandse nummerplaat 98-XXD-1.

Rond 11u40 stopte het tweetal aan het benzinestation langs de E40 in Drongen. Hier is Mieke voor de allerlaatste keer te zien in de shop. Het was toen 11u44.

De speurders zoeken nog steeds getuigen die haar daarna nog hebben gezien.

De vriendin verklaarde dat ze samen verder zijn gereden en dat ze Mieke later die dag heeft afgezet aan het station van Brussel Zuid. Onderweg zouden ze nog hebben halt gehouden aan het benzinestation langs de E19 in Nijvel.

De speurders hebben nog heel wat vragen.

De beelden in de shop in Drongen zijn het laatste concrete bewijs dat Mieke daar was op 21 augustus 2014. Wat er daarna precies is gebeurd, blijft voorlopig een raadsel. Wie heeft haar sindsdien nog gezien?

Is Mieke het slachtoffer geworden van een misdrijf? Werd ze overvallen of tegen haar wil door iemand meegenomen?

De speurders sluiten ook niet uit dat Mieke nog in leven is en vrijwillig is ondergedoken. Misschien werd ze door iemand bedreigd en heeft ze ervoor gekozen om een ander leven te beginnen.

In dat geval vragen de speurders dat ze contact opneemt met de onderzoekers die haar verhaal graag in vertrouwen willen aanhoren.

Antonia 'Mieke' Kuijpers was op het ogenblik van de verdwijning 45 jaar oud. Ze is normaal gebouwd en 1m74 lang. Ze heeft halflang blond haar dat meestal opgestoken is. Ze valt op door haar verzorgd uiterlijk. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een zwart shirt met een V-hals onder een grijs vestje met knopen, een grijze lange broek en grijze ballerina's. Ze had een zwarte handtas bij zich en een zonnebril.

Labels