Nieuws

Vanaf 1 mei wordt het moeilijker om baasje van vermist huisdier te vinden

Vanaf 1 mei worden alle contactgegevens op de chips van huisdieren automatisch anoniem, waardoor het veel moeilijker wordt om hun baasje te vinden. Dierenartsen roepen daarom eigenaars op om hun gegevens openbaar te maken.

Momenteel kan iedereen met een chiplezer het chipnummer van bijvoorbeeld een hond of kat achterhalen en zo op de websites dogid.be en catid.be zien wie de eigenaar is. Je vindt er bijvoorbeeld het adres, e-mailadres en telefoonnummer van het baasje. Op die manier kun je snel de eigenaar van een gechipt dier contacteren als dat weggelopen is. Maar daar komt op 1 mei dus verandering in.

Op 10 april 2020 ziet een getuige dat in Alken op de Langveldstraat een persoon uit de koffer van zijn voertuig een opvallend gekleurde zak haalt. Even later ziet diezelfde getuige deze zak in de Simsebeek liggen. Hij waarschuwt de gemeentelijke diensten van Alken om hen in kennis te stellen van het aantreffen van dit sluikstort.

De gemeentelijke diensten van Alken onderzoeken het sluikstort en stellen vast dat er een dode kat in die plastieken zak ligt. Om de poten en hals van de dode kat is er een ijzerdraad gebonden.

Dinsdagochtend werd in Alken en Kortessem een gecoördineerde controleactie (zgn. flexactie) uitgevoerd op een handelaar in tweedehandsauto’s en het slopen van wrakken met drie vestigingen te Alken en Kortessem. De controle ging uit van de gemeentebesturen van Alken en Kortessem in het kader van bestuurlijke handhaving. Verschillende inspectiediensten gingen ter plaatse voor onderzoek. De flexactie werd verder ondersteund door het ARIEC en de lokale politie van kanton Borgloon en vond plaats in overleg met het parket.

50-jarige man uit Grobbendonk gearresteerd voor oplichting

Op woensdag 24/03/2021 gingen leden van de lokale politie Kanton Borgloon over tot de arrestatie van een 50-jarige man uit Grobbendonk.

Gezamenlijke FIPA-actie politiezones Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, kanton Borgloon en Tongeren - Herstappe en Federale Politie.

De Lokale en Federale Politie hebben op donderdag 18 maart 2021 een grootschalige, geïntegreerde actie gehouden in de politiezones Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, kanton Borgloon en Tongeren - Herstappe. Ter ondersteuning van de actie zette de Federale Politie ook het droneteam in.