Nieuws


13 oktober 2020 – Veiligheid voorop tijdens de Ronde van Vlaanderen op 18 oktober 2020. Gouverneur Carina Van Cauter, de lokale besturen, de politie en organisator Flanders Classics nemen ook dit jaar veiligheidsmaatregelen, in het bijzonder om deze editie corona-proof te organiseren.


“Het wordt een limited edition dit jaar”, vertelde Carina Van Cauter, gouverneur van Oost-Vlaanderen, tijdens de persconferentie in het ‘Centrum Ronde van Vlaanderen’ in Oudenaarde. “In de letterlijke én figuurlijke zin van het woord. Een editie met beperkingen, maar ook een unieke editie die we ons nog lang zullen herinneren, omdat we ze allemaal van thuis uit zullen beleven.”

Tijdens de week van de handhaving op zwerfvuil en sluikstort lassen we extra controles in.

Het gemeentepersoneel en de politie slaan volgende week de handen in elkaar en zullen extra aandacht besteden om sluikstort tegen te gaan.  Dit allemaal om duidelijk te maken dat zwerfvuil en sluikstort achterlaten echt niet kan. Onze politiezone en de gemeentebesturen zeggen volmondig nee tegen zwerfvuil en sluikstort.

mooimakers

 

Gedurende de zomermaanden zullen er enkele wijzigingen zijn van onze onthaaldiensten:

  • Horebeke: De onthaaldienst is er momenteel gesloten t.e.m. 21/07/2020; eveneens van 01/08/2020 tot 16/08/2020. U dient zich te wenden, na afspraak, tot het hoofdcommissariaat Brakel of de wijkpost Maarkedal of Zwalm.
  • Zwalm: De onthaaldienst op donderdagavond, van 16:30 tot 19:30,  is er gesloten tijdens de maanden juli en augustus.

Onze excuses voor het ongemak!

Beste inwoner,

Gezien de versoepeling van de coronamaatregelen zijn onze buitenwijken sinds vandaag terug geopend. Onthalen kunnen er terug doorgaan maar let wel, zoals voorheen, enkel na afspraak!

Onze wijkinspecteur Hans Van Wambeke heeft ondertussen ook terug zijn stekje gekregen in het gemeentehuis te Horebeke.

Afspraak boeken?

  • via de website: Contact - Commissariaat - Maak een afspraak
  • telefonisch: 055 42 60 00