Persbericht

Het politiecollege van de politiezone Regio Tielt nam in zitting van woensdag 29 maart 2023 via de media vol verbazing kennis van een berichtgeving in verband met een op til zijnde fusie van de politiezones RIHO en MIDOW.

PZ Regio Tielt

Via diezelfde berichtgeving wordt aangegeven dat er door de politiezone MIDOW in het verleden gesprekken en/of initiatieven tot fusie met onze politiezone zijn gebeurd. Het politiecollege van de politiezone Regio Tielt is verbaasd dit te vernemen en ontkent dit dan ook ten stelligste.  

Het politiecollege betreurt verder via de media te vernemen dat ook wij in de toekomst mogelijks zouden kunnen aansluiten bij deze aangekondigde fusie. Indien daartoe plannen of ideeën zouden bestaan, lijkt het vanzelfsprekend dat de besturen van de betrokken politiezones dit in alle transparantie met elkaar aftoetsen en bespreken.

Onze politiezone blijft evenwel open staan voor samenwerking - getuige het lopende samenwerkingsverband met politiezone Het Houtsche – indien dit gebeurt in een sfeer van openheid en op basis van gelijkheid.

Wij behouden als politiezone momenteel onze eigen koers en blijven investeren in mensen en middelen binnen onze zone Regio Tielt. Het recent opgestarte nieuwbouwproject op de Hille in Zwevezele-Wingene is daarvan het meest tastbare voorbeeld.