Opsporing eigenaars van teruggevonden juwelen en voorwerpen

Verspreiding op vraag van het parket van Namen
Plaats
Wallonië en Vlaams-Brabant
Datum

Een bende misdadigers heeft tussen begin 2017 en begin 2018 meerdere inbraken gepleegd in woningen. Deze inbraken vonden plaats in heel Wallonië alsook in Vlaams-Brabant.

De werkwijze van de daders was vrij specifiek. De diefstallen vonden plaats in woningen die niet meer bewoond waren omdat de bewoner enkele dagen voordien overleden was. De daders belden regelmatig op de vaste lijn alvorens deze werd afgesloten en klopten op de deur om er zeker van te zijn dat er niemand meer in de woning aanwezig was.

Meerdere voorwerpen en juwelen werden teruggevonden en in beslag genomen. Om de gestolen voorwerpen terug te kunnen bezorgen aan de rechtmatige eigenaars verspreidt de politie foto’s hiervan.

Elk slachtoffer van een woninginbraak met deze specifieke werkwijze, en dit tussen begin 2017 en begin 2018 wordt gevraagd om de teruggevonden voorwerpen te herkennen die mogelijks bij hen gestolen werden.

Foto’s van de teruggevonden voorwerpen en juwelen bevinden zich op de website van de Federale Politie.

Voor een teruggave van de gestolen goederen dienen de slachtoffers een attest van klacht en/of proces-verbaalnummer over te maken en indien mogelijk ook een eigen foto van het gestolen voorwerp of juweel.

Labels