Tiger-kidnapping te Givry

Verspreiding op vraag van Procureur des Konings van Charleroi
Plaats
Givry
Datum

Op donderdag 21 september 2006 om halfzeven in de ochtend gijzelen vier gemaskerde en gewapende mannen de gerant van een DEXIA kantoor samen met zijn gezin gegijzeld.

De gerant wordt gedwongen onder begeleiding van drie van de daders met zijn donkere FORD Mondeo naar zijn kantoor te Givry te rijden. Zijn gezin moet intussen in een zwarte volkswagen JETTA gaan zitten onder bewaking van de vierde dader.

Onderweg naar GIVRY rond 7 uur, kruisen ze op het kruispunt NALINNES de bestuurster van een MERCEDES die gedwongen wordt te stoppen. De bestuurster van de MERCEDES wordt dringend verzocht zich kenbaar te maken.

Aangekomen in GIVRY blijft één van de daders buiten terwijl de beide anderen zich meester maken van het geld in de self-banking en de brandkoffer.Tegen halftien rijden de daders, nog steeds met hun gijzelaar, in de Mondeo naar HARVENGT, in de buurt van een watertoren, waar het slachtoffer zijn gezin terugvindt.

De dieven steken eerst de beide wagens in brand, waarop ze vluchten. Een getuige meldt dat hij in de buurt van die watertoren drie man heeft zien rijden aan boord van een kleine wagen - type corsa.