Moord en drievoudige poging moord in Merksem

Verspreiding op vraag van de Onderzoeksrechter en het parket te Antwerpen
Plaats
Merksem
Datum

Op maandag 9 januari 2023, omstreeks 18.20 uur, werd een woning beschoten in de Nieuwdreef in Merksem. Hierbij kwam een 11-jarig meisje om het leven. Haar vader en twee zussen van 13 en 18 jaar raakten gewond.

In het kader van dit gerechtelijk onderzoek is de politie op zoek naar 2 mannen en een auto die voor en na de feiten te zien zijn in de buurt.

Een uur voor de feiten, omstreeks 17.16 uur, slaat een man vanaf de Vuurkruisenlaan de Houthulststraat in. Enkele minuten later wandelt hij, samen met een tweede man, aan de overkant van de straat. De eerste man wijst in de richting van de Vuurkruisenlaan en de Nieuwdreef en dan wandelen ze verder, voorbij het steegje waar later de auto zal worden geparkeerd.

Om 18.12 uur rijdt een grijze Peugeot 308, type 7, door de Houthulststraat en slaat dan het steegje in. Dit steegje leidt naar garageboxen achter een woning. Even later komt de eerste man uit het steegje. Hij steekt de straat over en slaat de Vuurkruisenlaan in. Niet veel later volgt de tweede man op een donkere elektrische step. Aan zijn stuur hangt een witte zak. Ook hij rijdt de Vuurkruisenlaan in. Die straat komt 250 meter verder uit op de Nieuwdreef waar de schietpartij plaatsvond.

Enkele minuten na de schietpartij, om 18.22 uur, rijdt de man op de step terug de steeg in. Niet veel later volgt de andere man te voet. Even later, om 18.24 uur, rijdt de Peugeot weg richting de Laarsebaan.

De eerste man is wellicht tussen de 20 en 30 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft donker haar en droeg een lange, lichtkleurige jas met kap, een donkere broek en lichte schoenen. Hij rookte en had een paraplu bij zich.

De tweede man is ook normaal gebouwd en heeft donker haar. Hij droeg een lange, lichtkleurige donsjas met kap, een lichte broek en donkere schoenen. Hij verplaatste zich met een donkere elektrische step met een witte zak aan het stuur.

De auto is een grijze Peugeot 308, type 7, ouder model. De carrosserie boven het rechter voorwiel is zwart.

Herkent u deze personen of herkent u zichzelf neem dan contact op met de politie. Mogelijk gaat het om een reeks toevalligheden en hebben deze mannen niets met de feiten te maken, maar ook dan wil de politie hen graag spreken zodat deze piste afgesloten kan worden.

Heeft u informatie over de grijze Peugeot 308, heeft u die ergens zien rijden of staan, heeft u iets van de nummerplaat gezien of weet u waar de carrosserie vervangen zou kunnen zijn, contacteer de politie.

Heeft u die avond iets opgemerkt in de Houthulststraat, de Vuurkruisenlaan, de Nieuwdreef of in de omgeving, neem dan contact op met de politie.

Elk detail kan belangrijk zijn en discretie wordt verzekerd.