Drugsplantage ontdekt?

Het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen lanceerden op 15 december 2021 een anoniem online meldpunt voor cannabisplantages, drugslabo's en het dumpen en lozen van chemisch afval. 

Infografiek meldpunt

Het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be moet alle partners helpen in de gezamenlijke strijd tegen de illegale productie van drugs en de schadelijke gevolgen ervan. Doel van het meldpunt is dat burgers via de website op een eenvoudige, laagdrempelige en anonieme manier verdachte situaties in hun omgeving kunnen melden.

Op de website staan drie thema’s of fenomenen centraal: cannabisplantages, drugslabo’s en dumping van chemisch (drugs)afval. De bezoeker vindt op de website heel wat info over verdachte elementen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van één van deze gevaren of fenomenen.  Wie deze verdachte elementen of situaties opmerkt kan er volledig anoniem melding van maken via een online formulier.

Sinds de lancering in december kon de website rekenen op bijna 6.500 bezoekers. 50 mensen vulden het online formulier in om iets verdachts te melden, waarvan 4 meldingen in onze politiezone. Deze meldingen kunnen we opsplitsen in:
· 19 vermoedens van plantage
· 8 vermoedens van dealen
· 8 vermoedens plantage of labo
· 4 vermoedens van dumping
· 3 vermoedens van labo
· 8 vermoedens werden in de melding niet voldoende gespecificeerd  

Twee van deze 50 meldingen leidden rechtstreeks naar de ontdekking van een drugsplantage.

Heb jij iets verdacht opgemerkt? Meld deze anoniem via www.drugsplantageontdekt.be