Strenge en veelvuldige controles op de bloesemtoeristen

De prachtige bloesems in onze regio in combinatie met het mooie weer voor de komende dagen zullen ongetwijfeld heel veel mensen ertoe aansporen om een wandeling of fietstocht te maken in onze regio. 

bloesems

Aangezien enkel essentiële verplaatsingen toegelaten zijn en omdat we samenscholingen willen vermijden, herinneren wij jullie graag nog even aan de opgelegde corona-maatregelen: 

  • Je mag een wandeling maken in je eigen buurt, individueel of met de gezinsleden waar je mee samenwoont. Je mag je niet verplaatsen met de wagen om elders een wandeling te maken. 
  • Als je alleen wandelt, mag één vaste, andere persoon van buiten het gezin meewandelen. Je houdt dan minstens 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Samen met vrienden of andere familieleden wandelen is niet toegestaan.
  • Als je een fietstocht wil maken, vertrek je ook van thuis uit. Ofwel doe je dit samen met je gezinsleden ofwel met één vaste, andere persoon. Ook in dit laatste geval, hou je 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Zowel wandelaars als fietser maken geen tussenstop aan speeltuinen, picknicktafels en andere recreatieve delen van parken of bossen. Blijf dus niet zitten op de bankjes! Na de wandeling of fietstocht, ga je meteen weer naar huis.

Wij zullen in het algemeen belang streng en veelvuldig toezien op de naleving van deze voorwaarden! Het komt onze gezondheid allemaal ten goede. Onze provincie is immers reeds zwaar getroffen! 

Labels