Fietsdiefstalpreventie: leg je fiets GOED op slot

Je fiets vastmaken aan een vaststaand object én minstens twee stevige fietssloten gebruiken blijft een belangrijke tip om fietsdiefstal te voorkomen. Dat is ook het advies van de preventiedienst van de Stad Turnhout in de campagne 'Leg je fiets GOED op slot'. Vorig jaar werden in Turnhout alleen al 315 fietsdiefstallen gemeld bij de politie, maar het werkelijke aantal ligt wellicht hoger. Lees verder voor meer tips. 

Fietsdiefstalpreventie: leg je fiets GOED op slot

Belangrijkste tips die we vanuit de politie kunnen meegeven om fietsdiefstallen zoveel als mogelijk te voorkomen:

  • Laat je fiets labelen. Dan krijgt je fiets een gratis en moeilijk te verwijderen sticker waarop je rijksregisternummer staat. Zo kan je fiets sneller terug bij jou terecht komen wanneer die verdwenen of gestolen is en teruggevonden wordt.
  • Laat je fiets altijd slotvast achter, zelfs al is het maar voor even. Gebruik in de mate van het mogelijke ook nog een extra slot waarmee je je tweewieler kan vastmaken aan een vaste constructie.

Is je fiets verloren of gestolen? Doe dan zeker aangifte bij de politie! Dat kan ook online via www.policeonweb.be. De Politie Regio Turnhout kon in het verleden al wel heel wat fietsdiefstallen ophelderen en fietsendieven oppakken.

Meer tips rond de voorkoming van fietsdiefstallen vind je op Leg je fiets goed op slot - Stad Turnhout en op  https://www.besafe.be/nl/diefstal-oplichting/fietsdiefstal .