Nieuws

De Kwakkelstraat, in het centrum van Turnhout, was donderdagnamiddag enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Politie en brandweer werden rond 14.30 uur opgeroepen voor rookontwikkeling in een appartementsgebouw. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, werden ze geconfronteerd met een man met psychische problemen. Het bleek om de bewoner van één van de appartementen in het gebouw te gaan. De man dreigde ermee zichzelf van het leven te beroven.

VEILIGHEIDSMONITOR 2018 - POLITIE REGIO TURNHOUT

Op zaterdag 15 juni houden automobilisten in en rond Turnhout best rekening met extra verkeersdrukte als gevolg van twee evenementen die min of meer gelijktijdig plaatsvinden.

De voorbije dagen werd bij de politie meerdere malen melding gemaakt van uitgifte van euro biljetten. Telkens werden valse 50-eurobiljetten aangeboden.

De gebruikte biljetten bij deze feiten kunnen slechts in detail onderscheiden worden van echte.

Hoe kan je controleren of een eurobiljet vals is. Veel van de kenmerken zijn met de hand of het blote oog vast te stellen.

Er is al enkele dagen een verbod op zachte recreatie van kracht op het kanaal Dessel-Schoten. Staalnames hebben de aanwezigheid van blauwalgen in het water aangetoond. Kajakken en kanovaren waren al verboden, maar nu is ook VISSEN op het kanaal niet meer toegelaten.

Bovendien vraagt de Stad Turnhout ook om de bevolking te waarschuwen voor de aanwezigheid van blauwalgen op de vijver van het Turnhoutse stadspark. Er zullen waarschuwingsborden rond de vijver worden geplaatst. Ook daar geldt dus vanaf nu een VISVERBOD.