Nep-agenten actief in grensregio

In de Nederlandse regio grenzend aan onze politiezone zijn er meldingen van nep-agenten die slachtoffers telefonisch benaderen. Aan de hand van een verzonnen verhaal stellen ze voor om langs te komen om waardevolle spullen en geld op te halen en tijdelijk veilig te stellen in een kluis op het politiekantoor. Trap hier niet in! de politie komt NOOIT sieraden, geld of bankkaarten ophalen om te bewaren of te beschermen! 

 

net agenten actief

Uit de verschillende meldingen komt telkens een soortgelijke werkwijze naar boven. Aan de telefoon waarschuwen de zogenaamde agenten voor een mogelijke inbraak in hun woning. Dat zouden ze op één of andere manier op het spoor gekomen zijn in een onderzoek. Ze stellen voor om langs te komen om waardevolle spullen en geld op te halen en tijdelijk veilig te stellen in een kluis op het politiekantoor. Sommige slachtoffers gingen hier al op in. Vervolgens kwam de nep-agent, soms zelfs gekleed in uniform, langs om het geld, bankkaarten en sieraden op te halen. Er zijn gevallen waar de nep-agent zelfs de naam van de echte wijkagent uit die buurt gebruikt. Onze boodschap is duidelijk: de politie komt NOOIT sieraden, geld of bankkaarten ophalen om te bewaren of te beschermen! 

Oudere mensen geviseerd
Het zijn meestal oudere mensen die gecontacteerd worden door deze oplichters. Lees je dit bericht en hebben je ouders, grootouders of andere dierbaren geen sociale media? Vertel ze dan over de werkwijze van zulke nepagenten, zodat ze hier alert voor zijn. 

Wees alert en verwittig de politie 
Krijg je een zogenaamde agent aan de lijn met een gelijkaardig verhaal, hang dan meteen op en bel het nummer 112 om ons hiervan op de hoogte te brengen. Is de beller al onderweg naar jouw adres? Verwittig ons dan meteen, zodat we de verdachte op heterdaad kunnen onderscheppen. 

Staat er iemand onaangekondigd voor de deur die zich uitgeeft als politieagent, laat hem of haar dan niet binnen en zeg dat je eerst de politie wil bellen om te controleren of zijn verhaal klopt. Een nepagent zal er dan snel vandoor gaan. Contacteer ons zo snel mogelijk om deze verdachte situatie te melden en een persoonsbeschrijving door te geven!
 

Labels