OPGELET VOOR DE \"VIND-IK-LEUK-KNOP\"

Deze informatie werd verstrekt door Arnold ROOSENDAAL.

Nadat u een website bezocht kunt u in bepaalde gevallen uw mening geven, maar ook op die fameuze knop drukken. Nu kunnen de beheerders van Facebook alles analyseren en opslaan wat u op het net doet. Daar gaat uw privacy! Hierbij gebruikt Facebook cookies. U weet wel die kleine computerbestanden die in uw computer gestopt worden terwijl u een site bezoekt. Hierdoor verzamelt die site inlichtingen over u en zal ze u ook herkennen bij een volgend bezoek.

Eigenlijk van zodra u een site met "het knopje" bezoekt zal Facebook info over u krijgen zelfs indien u "het knopje" niet gebruikte. U hebt een profiel aangemaakt op het sociale netwerk, daardoor worden uw gegevens van uw account overgemaakt aan Facebook die nu al uw activiteiten op het web kent. Helaas u bent er ook aan voor de moeite als u geen profiel hebt. Facebook verzendt ook cookies naar uw PC en sprokkelt zo de info op uw computer bij mekaar. Vergelijk het met wandelen in de Demerstraat en plotseling krijgt u een flyer van één van de winkels, gelijktijdig ontvangen alle handelaars van deze straat informatie over de winkels die u bezocht.

Remedie : tik in de zoekmotor van uw PC de naam van uw browser in samen met de vermelding "PRIVACY". Hier vindt u alle links naar sites die u vertellen hoe u te werk moet gaan.

Bewijs tegen FACEBOOK is er niet, maar het bewijs van het tegendeel evenmin.

Labels