Politiezone Rode rolt bende met internationale vertakkingen op die actief was in de autozwendel

Op 21/03 treft de politiezone Rode een zeecontainer aan op een afgelegen terrein te Drogenbos. In deze zeecontainer zaten op dat moment drie voertuigen die naar het buitenland geëxporteerd moesten worden. Na controle bleek dat twee van die voertuigen eerder gestolen werden in Nederland.

Op 09/04 krijgen de speurders van de recherche van Rode informatie dat er een nieuwe zeecontainer aanwezig is op hetzelfde afgelegen terrein. Zij begeven zich meteen ter plaatse en stellen vast dat hier wederom een gestolen voertuig vanuit Nederland in aanwezig is. Tijdens hun aankomst ter plaatse kunnen zij eveneens twee verdachten ter plaatse arresteren.

In de nabije omgeving kunnen de speurders een ander verdacht voertuig aantreffen. Hierin treffen zij één persoon aan die gelinkt zou kunnen worden aan dezelfde bende. Op het moment van de controle wordt in het voertuig ook 4.300 euro aangetroffen.

Even later op de avond krijgt de recherchedienst informatie dat er opnieuw beweging is in de omgeving van de zeecontainer. Meteen worden meerdere ploegen ter plaatse gestuurd. Al gauw kan een verdacht voertuig gespot worden door een interventieploeg. Na een korte achtervolging kan dit voertuig tot stilstand gebracht worden. Hierin zaten nog eens 5 personen die gelinkt zouden kunnen worden aan deze feiten van autozwendel. 

Uit de eerste inlichtingen bleek dat deze vijf personen net ervoor met een ander gestolen voertuig in Antwerpen naar Drogenbos gereden waren. Ook dit gestolen voertuig kon later op de avond teruggevonden worden in de omgeving.    

Al de teruggevonden gestolen voertuigen werden gerechtelijk getakeld met oog op sporenopname.

De 8 verdachten werden allemaal voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste om twee personen onder mandaat te plaatsen. Eén verdachte werd overgebracht naar een gesloten asielcentrum.

Labels