Dierenwelzijn

Welkom bij de Dierenpolitie: waakzaam voor mens en dier. 

De Dierenpolitie van PZ Lommel staat altijd klaar om zowel al onze inwoners als hun geliefde huisdieren te beschermen. Onze missie omschrijft een veilige, verzorgende en respectvolle omgeving voor alle dieren in onze stad.

De lokale politie is er niet alleen om de veiligheid van mensen te waarborgen en de wetten te handhaven, maar heeft ook een belangrijke rol bij de bescherming van het welzijn van dieren.

Naleving dierenwelzijnswetten

De Dierenpolitie wil toezien op de naleving van dierenwelzijnswetten en onderneemt acties tegen dierenmishandeling, verwaarlozing of andere vormen van toedienen van dierenleed. Met een diepgewortelde toewijding aan dierenwelzijn, spelen wij een belangrijke rol bij het handhaven van wetten en voorschriften die dieren beschermen tegen mishandeling, verwaarlozing en exploitatie.

Onze bekwame en gemotiveerde teamleden zijn gespecialiseerd in het onderzoeken van gevallen
waarin dieren in gevaar zijn, en werken nauw samen met lokale dierenbeschermingsorganisaties om positieve veranderingen te realiseren.
Wij geloven sterk in samenwerking met onze burgers en gemeenschapsbetrokkenheid.

Samen kunnen we een krachtige stem vormen om de rechten van dieren te verdedigen en ervoor te zorgen dat ze de juiste leefomgeving krijgen die ze verdienen.  Of het nu gaat om gevallen van verwaarlozing, fysiek misbruik of illegale handel in dieren, wij zijn er om te helpen. Onze prioriteit is om gerechtigheid voor dieren te bevorderen en het bewustwording te vergroten over het belang van verantwoord dierenbezit.

Educatie

Door educatie en samenwerking met onze gemeenschap streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin zowel mens als dier veilig en gelukkig kunnen leven.

Neem contact op met de Dierenpolitie van Lommel als u getuige bent van dierenmishandeling, verwaarlozing of opzettelijk kwaad. 

Als u advies nodig heeft over “verantwoord dierenbezit”, staan we ook paraat. 

Contactgegevens

Telefonisch: 011/399.899 (onthaal)
E-mail: pz.lommel.dierenwelzijn@police.belgium.eu
Noodnummer : 112 of 101.

Verdere info

https://www.huisdierinfo.be/
https://www.vlaanderen.be/dierenwelzijn
https://www.vlaanderen.be/dierenwelzijn/werking-en-beleid/wetgeving-die…

In samenwerking met

  • Vlaams Departement Omgeving – Afdeling Dierenwelzijn
  • Dierenasiel Het Blauwe Kruis Lommel VZW
  • Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum VZW uit Heusden-Zolder
  • Stad Lommel

 

Contacteer ons

Dringende politiehulp

Bel 101

Algemene informatie

Bel 011/399.899