Nieuws

spoorweg

Op 19 februari 2019 omstreeks 07:30 uur haalden we een bestuurder uit het verkeer die de rode verkeerslichten negeerde aan de spooroverweg te Zichem en daarop aan een controle probeerde te ontkomen.

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 februari 2019 hielden we extra verkeerscontroles in Averbode en in Diest-Centrum. 193 bestuurders werden gecontroleerd en de snelheid van 780 voertuigen werd geregistreerd. Twee bestuurders waren onder invloed van alcohol, twee bestuurders testen positief op drugs en 76 voertuigen werden geflitst. 

In het onderstaande pdf-bestand vind je een overzicht van:

  • Diefstallen: gewone diefstal, inbraak, fiets-, motor-, autodiefstal, gauwdiefstal, winkeldiefstal
  • Verkeer: ongevallen waarvoor de politie werd opgeroepen, rijden onder invloed
  • Openbare orde: de inzet van onze medewerkers op evenementen binnen en buiten de zone
salade

Op dinsdag 12 februari 2019 haalden we op de Leuvensesteenweg te Diest 18 vrachtwagens uit het verkeer. Voor een grondige controle op overlading, ladingzekering, tachograaf en vervoersdocumenten werden ze begeleid tot aan de weegbrug in Bekkevoort.

Tijdens de controle trok een zwalpende personenwagen onze aandacht. 

Het politiecollege van de politiezone bestaande uit de gemeenten Diest en Scherpenheuvel-Zichem, verzoekt de leden van de politieraad voor de eerste maal in zitting te vergaderen op dinsdag 19 februari om 19.30 uur in het stadhuis te Diest.