Persbericht van 12 juli 2021

Ongevallen

Op 09 juli 2021 omstreeks 11.30 uur reed een 56-jarige vrouw uit Diest met haar wagen op de Leuvensesteenweg te Diest . Wanneer ze afdraaide naar een benzinestation raakte ze een bromfietser aan die op het fietspad reed . De 56-jarige vrouw uit Bekkevoort werd licht gekwetst en zal een dokter raadplegen .

Op 09 juli 2021 rond 12.00 uur gebeurde er een aanrijding aan de rotonde Leuvense Poort . Een 50-jarige man uit Diest draaide met zijn wagen het ronde punt op maar had niet gezien dat er een 18-jarige man met de fiets kwam aangereden . Deze laatste kwam ten val en moest voor verzorging naar het ziekenhuis .

Op 10 juli 2021 rond 15.20 uur raakte een 34-jarige man uit Herselt met zijn wagen van de baan in de Herseltsebaan te Scherpenheuvel-Zichem en belandde daarbij in de gracht . Hij was mogelijk in slaap gevallen achter het stuur . De man werd licht gekwetst en over gebracht naar het ziekenhuis .

Onder invloed

Op 09 juli 2021 rond 13.30 uur intercepteerde de lokale politie Demerdal-DSZ een 28-jarige bestuurder van een bromfiets uit Scherpenheuvel-Zichem in het Warandepark te Diest . Hij reed onder invloed van drugs . Zijn bromfiets werd aan de kant gezet .

Op 09 juli 2021 omstreeks 16.00 uur controleerde de lokale politie Demerdal-DSZ een 28-jarige man uit Diest in de Ernest Claesstraat te Scherpenheuvel-Zichem . De man reed onder invloed van verdovende middelen . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Verkeersactie

Op 10 juli 2021 organiseerde de lokale politie Demerdal-DSZ een verkeersactie tussen 1200 en 2000 uur met 8 medewerkers . Daarbij werden de parken gecontroleerd en het station waarna er ook een verkeerscontrole op de Leuvensesteenweg werd uitgevoerd .
Een 25-jarige bestuurder uit Halen bleek onder invloed van drugs te rijden . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken . In zijn wagen werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen alsook 36 amfetaminepillen .
Een 42-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek reed dan weer terwijl zijn rijbewijs reeds ingetrokken was . Zijn voertuig bleek niet verzekerd en werd afgesleept . Hij kreeg ook een proces-verbaal omdat zijn kinderen op de achterbank geen gordel droegen .
Verder werden 2 andere personen in het bezit gevonden van kleine hoeveelheden cannabis en heroïne . Ook werd een aanhangwagen geïmmobiliseerd omdat de bestuurder niet het vereiste rijbewijs kon voorleggen .