Persbericht van 20 november 2020

Diefstallen

Op 19 november werd vastgesteld dat onbekenden zich toegang hadden verschaft tot het tuinhuis van een woning in opbouw aan de Kalverbergstraat te Diest . Het slot werd geforceerd . De daders namen een aantal dozen met keukenmateriaal mee dat hier opgeslagen lag .

Van de woning ernaast verdwenen een aantal opgestapelde houtblokken .

De politie stelt een onderzoek in .

Op 19 november werd vastgesteld dat een pas geïnstalleerde tractorsluis in de Schuttersveldstraat te Scherpenheuvel-Zichem ontvreemd werd samen met een paaltje dat voor de signalisatie zorgde . Een getuige had het voorval bemerkt en een nummerplaat genoteerd . De politie kon daarop een 40-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem interpelleren . De man zorgde nog dezelfde avond er zelf voor dat alles terug werd geplaatst en stuurde de politie per mail de foto’s door van noeste arbeid .

Onder invloed

Op 20 november om 00.09 uur werd een bestuurder van een personenwagen gecontroleerd in de Langedreef te Scherpenheuvel-Zichem . De 40-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem bleek onder invloed van drugs . Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .

Op 20 november om 01.29 uur werd een 42-jarige vrouw uit Aarschot uit het verkeer gehaald op de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem . Haar alcoholgehalte was dusdanig hoog dat haar rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken .

Verkeerscontrole

Op 19 november organiseerde de lokale politie Demerdal-DSZ een verkeerscontrole tussen 17.00 en 01.00 uur met 6 medewerkers . Zij kreeg eveneens bijstand van 11 leden van de sociale inspectiediensten .

Er werd gecontroleerd te Scherpenheuvel-Zichem aan de Diestsestraat en Mannenberg en te Diest aan de Halensebaan .

Een 36-jarige man uit Diest bleek onder invloed van drugs te rijden . Een bestuurder van een Pools voertuig had dan geen rijbewijs . Hij mocht zijn voertuig laten staan . Verder werden er inbreuken vastgesteld op onaangepast rijgedrag en keuring .

Een taxichauffeur bleek niet ingeschreven aan het werk te zijn .

Na middernacht werden er nog 2 COVID-PV’s opgesteld wegens het negeren van de avondklok .

Labels