Roparun 2024

Zondag 19/05/2024 vindt de doortocht van Roparun plaats. De lopers en fietsers maken hun doortocht door Zele ’s ochtends tussen 9 en 15.30 uur.

Roparun 2024

Dit brengt de nodige verkeersimpact met zich mee.

Gelieve rekening te houden met onderstaande informatie, zoals meegedeeld door de Gemeente Zele.

Roparun is een sportief event. Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet.

Er is een fietsenparking in de buurt van De Wiek en De Klodde voor de zone Zandberg, aan de zuidelijke kant van de kerk zal tijdens het evenement een fietsenparking worden ingericht (zie blauwe zone).


Zone Zandberg:

· Vanaf vrijdagochtend 17 mei wordt het plein/de parking ter hoogte van de horeca (grootste pleinhelft) parkeervrij gemaakt voor de opbouw van de feestzone. Deze zone zal tot en met maandag 20 mei (afbouw) niet toegankelijk zijn om te parkeren. Het overstaande plein blijft wel vrij om te parkeren.

· Op 17, 18, 19 (na de doortocht, rond 15.30 uur) en 20 mei geldt kortparkeren aan de parkeerstroken in de Stapstraat (vanaf huisnummer 1 tot en met huisnummer 4) en in de Alois De Beulelaan (vanaf de bloemenwinkel).

· Op zondag 19 mei, tijdens de doortocht, zal de Stapstraat en de Kloosterstraat niet toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. De richting wordt er tussen 9 uur en 15.30 uur tijdelijk omgedraaid in functie van een vlotte doorgang voor de lopers, fietsers en motards van de organisatie. De Bunderstraat zal afgesloten worden voor verkeer gedurende deze periode.

· Doorgaans blijft de straat tussen de 2 pleinhelften aan Zandberg doorrijdbaar. Tijdens de doortocht zullen seingevers het doorgaand verkeer in combinatie met de lopers en fietsers coördineren op de verschillende kruispunten.
 

Zone Markt/Fonteinhof

· Het Marktplein en gehele pleinzone rondom de Sint-Ludgeruskerk wordt op zaterdag 18 mei vanaf 12 uur parkeervrij gemaakt voor de opbouw van de feestzone en fietsenparking. Op zondag 19 mei wordt deze zone vanaf ’s ochtends tot en met maandag 20 mei afgesloten voor verkeer.

o Gedurende deze periode:

§ Wordt de Zwaanstraat afgesloten voor verkeer

§ Wordt verkeer omgeleid via de Langemuntstraat, waar er parkeerverbod en tweerichtingsverkeer zal gelden

o Is het, komende vanuit de Poststraat, Dreef en Avil Geerincklaan, niet mogelijk het Fonteinhof en de Markt te bereiken per auto.

o Is er geen verkeer mogelijk van en naar de parkeerplaatsen aan de Dekenijstraat.

· Op vrijdag 17 mei zal er vanaf 18 uur een constructie worden opgebouwd over de straat ter hoogte van het Fonteinhof, deze zal deels in de parkeervakken worden opgebouwd ter hoogte van Markt van huisnummer 51 tot en met 60 en Avil Geerincklaan huisnummer 2 tot en met 6. In deze parkeervakken zal parkeerverbod gelden vanaf vrijdagavond.

o Doorgaand verkeer kan gedurende de opbouw omrijden aan het Fonteinhof (via stukje straat voor het gemeentehuis)

o Op zaterdag 18 mei zal er een podium opgebouwd worden voor het gemeentehuis. Vanaf dan zal het mogelijk zijn om onderdoor de opgebouwde constructie te rijden. De doorgang van deze constructie zal circa 5 meter hoog en breed zijn.

· Op zondag 19 mei breidt het parkeerverbod uit**,** en dienen alle parkeervakken vrijgemaakt te worden aan de Markt en de Avil Geerincklaan, dit vanaf de brillenwinkel tot aan het kopieercentrum.

· Op zondag 19 mei is de Avil Geerincklaan gedurende de Roparun voorbehouden voor deelnemers van Roparun en bewoners.

o Tweerichtingsverkeer gedurende de passage van de Roparun.

o Doorgaand verkeer is niet mogelijk gedurende deze periode.

o Op de kruispunten zullen er seingevers aanwezig zijn om deze verkeerssituatie mee op te volgen.

· De as van De Deckerstraat en de Dokter Armand Rubbensstraat blijft open voor verkeer gedurende de hele periode. Tijdens de doortocht zullen seingevers het doorgaand verkeer in combinatie met de lopers en fietsers coördineren aan het rond punt

o De Kloosterstraat is gedurende de doortocht niet toegankelijk voor doorgaand verkeer komende van De Deckerstraat en Dokter Armand Rubbensstraat.


Cederlaan:

· Op vrijdag 17 mei zal er vanaf 16 uur een parkeerverbod gelden t.h.v. De Kouter-basis (kleuterschool Cederlaan).

· Op zondag 19 mei zal de Cederlaan parkeervrij worden gemaakt i.f.v. de doortocht van de Roparun. Tevens zal de straat worden afgesloten voor al het andere verkeer.

Labels