PZ Erpe-Mere/Lede zet zich in voor de strijd tegen kansarmoede

Naar jaarlijkse gewoonte werd deze week het startschot van De Warmste Week gegeven.

PZ Erpe-Mere/Lede in de strijd tegen kansarmoede

Dit jaar vormt ‘Kansarmoede’ het centraal thema, omdat het meer dan ooit brandend actueel is.

Ook wij als politiedienst worden dagelijks geconfronteerd met mensen in schrijnende omstandigheden en de gevolgen van mensen die leven in kansarmoede. Het is dus zeker een thema dat ons in ons dagelijks werk raakt. Het is dan ook mede met die insteek dat wij onze schouders wilden zetten onder deze actie.

Uiteraard kunnen wij deontologisch gezien niet alle commerciële registers opentrekken, maar een kerngroep van medewerkers zette zich in hun vrije tijd in om een spaghettimiddag op poten te zetten. Zo slaagden we erin een 90-tal spaghetti’s te verkopen en op die manier een mooi bedrag te verzamelen ter ondersteuning van de Welzijnsschakel. Een organisatie met een vestiging in de 2 gemeenten van ons grondgebied, die zich dagelijks inzet voor mensen die in armoede leven.

Deze organisatie tracht via brugfiguren mensen in armoede te ondersteunen en vanuit ervaringen bij te dragen tot een meer toegankelijke dienstverlening. Welzijnsschakel gaat samen op weg met mensen met een laag inkomen en pakt samen de oorzaken van armoede aan. De algemene werking bestaat vooral uit vrijwilligers en mensen met armoede-ervaring die opkomen tegen armoede en sociale uitsluiting.

Hierbij willen wij nogmaals het respect en de bewondering benadrukken voor de dagelijkse inzet in de strijd tegen armoede en we hopen met onze bescheiden bijdrage toch een beetje het verschil te kunnen maken.

Voor wie meer info wil over deze organisatie kan terecht op de website via de link https://welzijnschakel-lede.webnode.be/ voor Lede of https://samenarmoedestoppen.org/ voor Erpe-Mere.