Nieuws

Om een verdere verspreiding van Covid-19 (coronavirus) te beperken, voeren we nog enkele aanpassingen door in onze dienstverlening:

NIET-DRINGENDE AANGIFTES:
We vragen om niet-dringende aangiftes uit te stellen. Voor een aantal feiten kan u aangifte doen via Police-on-web. Dit is het online politieloket dat 24/24 u, 7/7 bereikbaar is. Je kan er terecht voor o.a. aangifte van (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, vandalisme, grafitti. Voor aangifte van deze feiten surf je naar: www.police-on-web.be.
Twijfel je of je wel aangifte moet doen? Neem dan telefonisch contact op met onze dienst onthaal via 053 60 64 64.
Ons onthaal in het Politiehuis blijft open, maar de openingsuren zijn gewijzigd. We zijn geopend van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00 u.

DRINGENDE POLITIEHULP:
In nood, bij dringende interventies of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse. De toezichts- & interventieploegen op het terrein blijven 24/2 4u, 7/7 d instaan voor uw veiligheid!
Denk eraan om onze medewerkers te verwittigen indien u symptomen vertoont die zouden kunnen wijzen op corona!!!

Draag zorg voor elkaar!

Wil je meteen verwittigd worden bij een noodsituatie? Schrijf je in op https://www.be-alert.be/nl

Be Alert

Test onveilig internet

Recent is onze politiezone gestart met aangifte op afspraak. Als we kijken naar de types van aangiftes, staat oplichting met internet bovenaan. Herken jij nepmails? Hoe alert ben jij online? Via onderstaande link kan u anoniem deelnemen aan onze test. Als je alle vragen beantwoord hebt, zie je jouw eindscore. Samen gaan we voor een beter internet!

Tijdens deze test bespreken we volgende thema's :

  • Veilige wachtwoorden
  • Controleer de URL
  • Sociale media
  • Phishing
  • Openbare WIFI

Start de test

Extra tips:

Externe statutaire aanwerving van 1 ICT-consulent - Informatica-Systeembeheer binnen politiezone Erpe-Mere/Lede.

Klacht of aangifte bij de politiezone Erpe-Mere/Lede? Voortaan kan dit op afspraak!

Op 1 oktober start politiezone Erpe-Mere/Lede in het politiehuis te Lede met onthaal op afspraak. Maak voortaan eerst een afspraak en kom dan langs om een klacht in te dienen of een aangifte te doen.

De vakantie staat voor de deur en dit is een drukke periode voor inbrekers. Heel veel mensen zijn op reis en met wat geluk hebben ze hun woning min of meer onbewaakt achtergelaten. Met een paar kleine ingrepen maakt u het voor dieven oninteressant om net uw woning uit te kiezen.