Nieuws

Gesprek met uw buurtinspecteur

Bemiddeling bij geschillen of burenruzies, melding van een gevaarlijke verkeerssituatie of een overlastprobleem signaleren, ... Maak een afspraak voor een gesprek met uw buurtinspecteur. 

Hoe kan u een afspraak maken: 

  • door het invullen van een contactformulier
  • telefonisch op het nummer 053/60 18 18

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Maak online een afspraak. 

Bezoek nieuwbouw

De verhuis naar ons nieuw Politiehuis komt dichterbij en u bent, als wakkere burger, ongetwijfeld benieuwd waar het voltallige korps zich vanaf midden september zal vestigen. Daarom organiseren wij op zaterdag 26 september een 'opendeurdag' waarbij u een begeleide rondleiding kan volgen en dit ENKEL NA INSCHRIJVING.

Test onveilig internet

Recent is onze politiezone gestart met aangifte op afspraak. Als we kijken naar de types van aangiftes, staat oplichting met internet bovenaan. Herken jij nepmails? Hoe alert ben jij online? Via onderstaande link kan u anoniem deelnemen aan onze test. Als je alle vragen beantwoord hebt, zie je jouw eindscore. Samen gaan we voor een beter internet!

Tijdens deze test bespreken we volgende thema's :

  • Veilige wachtwoorden
  • Controleer de URL
  • Sociale media
  • Phishing
  • Openbare WIFI

Start de test

Extra tips:

Klacht of aangifte bij de politiezone Erpe-Mere/Lede? Voortaan kan dit op afspraak!

Op 1 oktober start politiezone Erpe-Mere/Lede in het politiehuis te Lede met onthaal op afspraak. Maak voortaan eerst een afspraak en kom dan langs om een klacht in te dienen of een aangifte te doen.

De vakantie staat voor de deur en dit is een drukke periode voor inbrekers. Heel veel mensen zijn op reis en met wat geluk hebben ze hun woning min of meer onbewaakt achtergelaten. Met een paar kleine ingrepen maakt u het voor dieven oninteressant om net uw woning uit te kiezen.