Wegenwerken Leedsesteenweg/Hoogstraat (N442)

Vanaf maandag 14 maart 2022 start AWV met werken op de Leedsesteenweg/Hoogstraat  (N442) te Erpe-Mere en Lede

Kaart planning

In deze werken bundelen we twee projecten.

● Enerzijds pakken we de fietspaden aan langs de Leedsesteenweg/Hoogstraat tussen het kruispunt met Vijfhuizen in Erpe-Mere en de Colruyt in Lede. De huidige fietspaden in klinkers worden vervangen door asfalt. Het wegdek krijgt ook een nieuwe laag in asfalt. 

● Anderzijds zullen we ook het kruispunt van de Hoogstraat met de Ommeganglaan en Grotekapellelaan opnieuw aanleggen. De riolering op het kruispunt wordt er volledig vernieuwd. In beide zijstraten voorzien we afslagstroken om vlotter linksaf te slaan, we leggen de fietspaden veiliger aan en er komen nieuwe bushaltes. 

 

We voeren deze werken niet gelijktijdig uit maar delen deze op in vier grote fasen.

De timing ziet er dan als volgt uit:

●           14 maart – mei: de heraanleg van de fietspaden en parkeerstroken

●           Juni – juli: nutswerken kruispunt Hoogstraat/Ommeganglaan/Grotekapellelaan

●           8 augustus – 13 augustus: aanleg wegdek Hoogstraat/Leedsesteenweg (N442) tussen kruispunten Ommeganglaan en Vijfhuizen met volledige afsluiting

●           Augustus – einde 2022: heraanleg kruispunt Hoogstraat/Ommeganglaan/Grotekapellelaan

 

Opgelet: deze fasering is afhankelijk van de weersomstandigheden en de planning kan steeds schuiven.

 

De vernieuwing van de fietspaden wordt uitgevoerd in verschillende deelfases. Bij iedere deelfase blijft verkeer in één richting mogelijk. Verkeer in de andere richting wordt plaatselijk omgeleid. 

 

Verkeerssituatie van 14 maart – 5 april

In een eerste deelfase, van 14 maart tot en met 5 april pakken we de zone tussen Vijfhuizen en de Groenstraat aan. Dan volgt het wegverkeer in de richting van Vijfhuizen een omleiding via de Putstraat en Bossestraat richting de Gentsesteenweg (N9). Gedurende bepaalde periodes wordt er ook gebruik gemaakt van tijdelijke verkeerslichten. Wegverkeer in de richting van Lede kan blijven doorrijden. Fietsers richting Lede en Aalst rijden lokaal om. 

Meer informatie

Op www.wegenenverkeer.be/lede