Hoe aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. In één van onze politiekantoren, waar een inspecteur van onze plantondienst je aangifte zal noteren
  2. Online politieloket, voor fietsdiefstal, winkeldiefstal, vandalisme en graffiti kan je terecht op het online e-loket van de politie
  3. Ter plaatse, bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse

Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten, … kunnen wel telefonisch gemeld worden via 03 376 21 00.

In één van onze politiekantoren

In het politiekantoor aan het Gravenplein 7 in Beveren kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht om aangifte te doen of een klacht neer te leggen. Hier kan je eveneens de nodige documenten bekomen in geval van verlies of diefstal van officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, …).

Ook in onze politiekantoren in Sint-Gillis-Waas, Stekene en in de deelgemeenten van Beveren kan je terecht om een aangifte of een klacht neer te leggen.

Openingsuren politiekantoren

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 per dag, 7 dagen per week bereikbaar is via www.police-on-web.be, je kan er terecht voor het aangeven van bepaalde feiten, het aanvragen van een afwezigheidstoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Aangifte kleine misdrijven

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal
  • bromfietsdiefstal
  • winkeldiefstal
  • vandalisme
  • graffiti

Na het invoeren van de feiten krijg je een samenvatting van de aangifte, die je kan bevestigen of corrigeren.
Bij het bevestigen van de aangifte wordt deze doorgestuurd naar de politiezone waar de feiten zich hebben voorgedaan en wordt er een uniek referentienummer aan je aangifte toegekend.
Zowel de samenvatting van je aangifte als het unieke referentienummer van je aangifte kunnen worden afgedrukt.

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101 of 03 376 21 00.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 03 376 21 00.