Eerbetoon aan onze Coronahelden van hier

Donderdag 16/04/2020 om 14.00 uur brachten onze diensten in samenwerking met Brandweerzone Oost-Limburg Post Maaseik een eerbetoon aan de helden van de zorg en alle sterkhouders in cruciale sectoren. 

De uitbraak van het coronavirus doet intussen al sinds meer dan een maand een groot beroep op al het zorgpersoneel. De uitdaging is zeer groot en zowel psychisch als fysisch erg belastend. Bij vele ziekenhuizen zijn alle verloven nog steeds ingetrokken om mensen die besmet zijn met het coronavirus te kunnen verzorgen.

Politiezone Maasland en Brandweerzone Oost-Limburg Post Maaseik willen samen een hart onder de riem steken bij het zorgpersoneel. Een opsteker voor één van onze grote partners die er al een tijd hard aan het werk zijn en zoals het er naar uitziet nog lang en hard aan het werk zullen zijn, waarbij de grenzen van het psychisch en fysisch kunnen getart worden…

Niet alleen het zorgpersoneel, maar ook andere hulpverleners en werknemers in essentiële beroepen worden meegesleurd in een ongeziene hectiek of minstens onbekend terrein waarbij angst voor de gezondheid van zichzelf en naasten onderdrukt wordt ten behoeve van de gemeenschap.

Ook zij verdienen tijdens deze Corona-crisis een bijkomende morele opsteker. We denken bijvoorbeeld en dus niet limitatief aan personeel van de warenhuizen, apothekers, huisvuilophalers, enz. … Wij worden ook genoemd als cruciaal en nodig in deze crisis en we doen er alles aan om onze toebedeelde rol zo goed en zo kwaad als mogelijk in te vullen, maar hier gaat het over ons respect voor anderen.

Uit praktische redenen en om maximaal rekening te houden met de opgelegde maatregelen heeft de steunbetuiging plaatsgevonden aan het ZMK te Maaseik, de grootste zorginstelling op het grondgebied van onze politiezone.

Wij hebben dit kort zichtbaar en hoorbaar event met respect voor veiligheid en social (physical) distancing vooraf laten gaan door een minuut stilte voor alle coronagerelateerde slachtoffers. Onze gastheer-burgemeester, Dhr. Johan Tollenaere heeft de gebeurtenis ingeluid met een korte toespraak.