Gegevens eigenaar hond of kat aanpassen bij chipnummer

Vanaf april 2021 worden de gegevens van de eigenaar van een hond of een kat afgeschermd omwille van privacyregels. Dit kan aangepast worden, zodat wij de gegevens toch nog kunnen raadplegen. Pas de privacymodus aan via de site https://online.dogid.be/ .

Wekelijks krijgen onze diensten wel een telefoontje van een weggelopen hond. Wanneer het ons dan lukt om de loslopende hond te vangen, kunnen we de chipnummer uitlezen als de hond gechipt is. Via de website van DogID, kunnen we de chipnummer ingeven en trachten we dan de contactgegevens van de eigenaar te achterhalen. Op die manier kunnen we de hond terug herenigen met zijn baasje. 

Dit gaat echter vanaf april 2021 veranderen. Wegens privacyredenen worden de contactgegevens van de eigenaars afgeschermd. Wil je dat de politie jouw contactgegevens toch nog kan raadplegen als ze jouw trouwe viervoeter op straat al ronddolend aantreffen, pas dan jouw privacymodus op de website www.dogid.be aan.

De procedure om jouw rijksregisternummer toe te voegen aan de gegevens van jouw hond vindt u hier terug. Je dient op de website van DogID de 15-cijferige chipnummer in te geven die je terugvindt in de hond zijn paspoort. Belangrijk is dat je bij 'Privacymodus' de keuze 'Publiek' kiest. Dit betekent dat je telefoonnummer en mailadres zichtbaar zullen zijn na opzoeken van het chipnummer. Als je hond zou verloren lopen en gevonden wordt, zal men jou sneller kunnen contacteren.

Voor katteneigenaars geldt hetzelfde principe voor het aanpassen van de contactgegevens als voor de hondeneigenaars wegens de privacyregels. Hier geldt het pas vanaf 1 mei 2021.

De gegevens kun je aanpassen op de website: https://www.catid.be/nl of rechtstreeks op https://online.catid.be/Home/.

De contactgegevens moeten hier ook publiek gemaakt worden als je wilt dat onze diensten nog steeds aan de gegevens kunnen geraken.