Trajectcontrole Dilsen-Stokkem

Sinds 11 mei 2023 zijn de drie trajectcontroles in Dilsen-Stokkem actief. De trajectcontroles zijn ook met verkeersborden aangeduid in de betreffende straten.

Signalisatie trajectcontrole

De trajectcontroles zijn actief in de volgende straten met een snelheidslimiet van 50km/u:

- De Stationsstraat te Elen (tussen Rijksweg en Burgemeester Henrylaan);

- De Eindestraat te Rotem (tussen Potstraat en Kantonsweg);

- De Oude Baan te Lanklaar (tussen Koppelstraat en Vrietselstraat).

Aangezien uit metingen bleek dat snelheid op sommige plaatsen een groot probleem was, werd er eind vorig jaar dan ook door de gemeenteraad besloten tot de invoering van de eerste drie trajectcontroles op gemeentewegen. Meer informatie over de trajectcontroles in Dilsen-Stokkem vindt u op de website van de stad: Trajectcontroles actief - matig je snelheid

Deze overtredingen worden beboet via GAS5

Steden en gemeenten hebben sinds 1 februari 2021 de mogelijkheid om gemeentelijke administratieve geldboetes (GAS) op te leggen voor beperkte snelheidsovertredingen die worden begaan op plaatsen waar de snelheid beperkt is tot 30 of 50 km per uur. Tijdens de zitting van 10 oktober 2022 gaf de gemeenteraad van Dilsen-Stokkem goedkeuring aan de politieverordening betreffende gemeentelijke administratieve geldboetes voor beperkte snelheidsovertredingen. Meer informatie hierover kan u terugvinden op Snelheidsovertredingen GAS5.

Labels