Blauwe zone parking Averbode langs de Herseltsebaan

De abdij, de lekdreef en de mooie bossen van Averbode en omgeving lokken veel bezoekers en wandelaars. De parking aan de Herseltsebaan staat dan al snel vol. Bezoekers van het kerkhof en van Het Moment vinden vaak geen parkeerplaats.

De parking werd sinds kort ingericht als blauwe zone. De parkeertijd is beperkt tot 2 uur en de parkeerschijf is verplicht alle dagen tussen 9 u en 18 u. Er werden ook 5 parkeerplaatsen ingericht met een parkeertijd van 30 minuten, 3 aan de toegang van het kerkhof en 2 aan Het Moment.

Langparkeren kan op de parking 2 aan de scoutslokalen, op parking 3 op het Sint-Jansplein en op parking 4 aan de sporthal. Aanwijzingsborden op de parking en de parkeerroute wijzen chauffeurs de weg naar deze parkings, gelegen op wandelafstand.

Bord blauwe zone

Wij namen afgelopen weekend de proef op de som en deden een steekproef met de volgende resultaten:

  • Zaterdag 07 mei om 14u : 34 voertuigen hebben een correct geplaatste schijf en 40 hebben geen schijf liggen
  • Zondag 08 mei om 10u : 12 voertuigen hebben een correct geplaatste schijf en 16 hebben geen schijf liggen
  • Zondag 08 mei om 15u: 33 voertuigen hebben een correct geplaatste schijf en 76 hebben geen schijf liggen

Degenen die in overtreding waren, kregen een document achter de ruitenwisser als verwittiging.

De politiezone zal de komende zomerperiode intensief patrouilleren in Scherpenheuvel-Zichem en in Diest. Zij hoopt op die manier bij te dragen aan een veilig rij- en parkeergedrag zodat veel mensen een leuke dag kunnen hebben in de mooie Demerstreek. Al dan niet met een lekker ijsje, hapje of drankje.