Campagne KIJKEN KIJKEN om elke motorrijder te zien

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde lanceert met "Kijken Kijken" een nieuwe campagne om extra aandacht te geven aan motorrijders in het verkeer.

politiemotors

Motorrijders beter beschermen op de weg, begint met beter te kijken. Want motorrijders mogen er dan stoer uitzien in hun helm en lederen outfit, ze zijn kwetsbaarder dan ze eruitzien. En onder elke helm zitten mensen met vrienden en familie die van hen houden. Kijk dus altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien.

Want motorrijders vallen minder op en je vergeet wel eens dat ze er zijn. Dat komt door hun smalle profiel en hun snelheid die je vaak verkeerd inschat. Daarom is het zo belangrijk om altijd twee keer te kijken voor je afslaat, van rijstrook wisselt of een ander manoeuvre uitvoert.

Met “KIJKEN KIJKEN om elke motorrijder te zien” lanceert de VSV een campagne voor bestuurders om meer aandacht te vragen voor motorrijders in het verkeer. Nu het motorseizoen weer op gang komt, willen we ook in onze gemeente/politiezone extra aandachtig zijn voor de veiligheid van motorrijders. Kijk daarom altijd een tweede keer om elke motorrijder te zien. Meer info: www.veiligverkeer.be