Gerechtelijk onderzoek naar moord

Op zaterdagochtend 5 november 2022 kreeg de PZ Demerdal-DSZ de melding dat een man een poging zelfdoding had ondernomen in zijn woning te Diest. Hij had zelf de 112 gebeld. Eens ter plaatse kon men vaststellen dat de 64-jarige man ernstige verwondingen vertoonde. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De hulpdiensten troffen ook zijn 58-jarige vrouw aan, er werd nog gepoogd om haar te reanimeren, doch haar overlijden werd ter plekke vastgesteld.

logo politie

Gelet op de verdachte omstandigheden van haar overlijden werd een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens moord. Het labo, het afstappingsteam en de wetsdokter gingen ter plaatse, alsook de onderzoeksrechter en het parket.

Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek blijkt dat een messteek aan de vrouw werd toegebracht.

De man van het slachtoffer werd diezelfde dag in het ziekenhuis gearresteerd. Hij werd intussen verhoord door de politie en door de onderzoeksrechter en hij bekende een messteek te hebben toegebracht aan zijn partner. Zijn motief wordt verder onderzocht.

De verdachte werd vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van moord. Hij dient donderdag voor de raadkamer te verschijnen.

Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Bron: persbericht Parket Procureur des Konings te Leuven