Groep jongeren voor de jeugd- en onderzoeksrechter voor een diefstal met geweld.

Knap resultaat na het snelle en harde werk van onze medewerkers!

Op zondag 12 september 2021 rond 15.50 uur kreeg de lokale politie Demerdal-DSZ melding dat een jongeman werd afgeperst in het Warandepark te Diest. Bij aankomst waren het slachtoffer en zijn ouders in het park aanwezig.  Zijn twee vrienden , die in elkaar waren geslagen, hadden zich op de spoedafdeling  voor medische verzorging aangeboden.

Uit verder onderzoek bleek dat het drietal eerder op de voetbalveld van het Warandepark verbaal werd aangevallen . Om verdere problemen te vermijden wilde het drietal de plaats verlaten maar ze werden door een  negental jongeren belaagd. Tijdens de verplaatsing in het Warandepark werden de jongeren omsingeld en kregen ze klappen.
Na het verlaten van het park  achtervolgden de verdachten het drietal tot in de binnenstad. Ze probeerden om de portefeuille van de slachtoffers uit hun achterzak te stelen .

Op de parking van de KBC-bank in Diest werden twee slachtoffers slagen en gestampt waarbij er ook gepoogd werd om hun rugzak te stelen. Het derde slachtoffer moest onder bedreiging van een mes zijn portefeuille leegmaken.

De politie arresteerde zondagavond 3 minderjarige verdachten. De lokale recherche kon in de loop van de volgende dagen nog 2 minderjarige en 1 meerderjarige verdachte oppakken. Verschillende verdachten bekenden het geweld.

Eén verdachte, een 18-jarige veelpleger uit Mechelen, werd voor de onderzoeksrechter in Leuven voorgeleid en aangehouden op 15 september 2021 .
De minderjarigen moesten zich voor de jeugdrechtbank verantwoorden op  22 september 2021.