Meld on line je afwezigheid tijdens de vakantie aan de Politie

Wie binnenkort op vakantie vertrekt kan zijn afwezigheid voortaan ook via internet aan de politie melden zodat de politie een oogje in het zeil kan houden. Het woningtoezicht via internet maakt deel uit van Police-on-web, het systeem van elektronische aangifte.

U surft naar Police-on-Web via de site www.police-on-web.be.

Inloggen kan op drie manieren:

  • Via uw elektronische identiteitskaart (e-ID). Hiervoor hebt u ook een kaartlezer nodig. Die kan u in de meeste grootwarenhuizen kopen.
  • Via een gebruikersnaam en paswoord. U geeft het nummer van uw identiteitskaart, uw sis-kaart en uw rijksregisternummer in, u krijgt een gebruikersnaam en paswoord en u kunt uw aangifte invullen.
  • Via een gebruikersnaam, een paswoord (zoals de vorige manier) en een token. Een token is een kaartje met 24 codes dat u aanvraagt bij Fedict. Wie reeds een token heeft voor Tax-on-Web kan dit meteen ook voor Police-on-Web gebruiken.

Als u ingelogd bent, krijgt u toegang tot een standaard aangifteformulier waarbij u via verschillende velden alle nodige gegevens kan invullen.

U krijgt automatisch een registratiebevestiging en een dossiernummer, ook transactienummer genoemd, toegestuurd. Met dit dossiernummer kan u achteraf steeds terecht bij de politie voor bijkomende informatie.

Het is niet mogelijk korter dan 7 dagen voor uw vertrek het vakantietoezicht aan te vragen