Opendeurdag 10 september 2023

Politiezone Demerdal-DSZ en Hulpverleningszone Oost nodigen u van harte uit op hun opendeurdag op zondag 10 september. 

Affiche opendeurdag

U kunt het politiehuis in Diest en de brandweerkazerne van Scherpenheuvel-Zichem bezoeken. In de lokalen zijn verschillende activiteiten en informatiestanden voorzien. Er is zelfs een politiemuseum ingericht. U kunt ook het cellencomplex binnen (en weer buiten 😊). Rondom het gebouw zijn er naast de moderne politievoertuigen ook een aantal oldtimers te bewonderen.

Op de citadel kunt u spectaculaire demonstraties bijwonen van onder meer politiehonden, de sproeiwagen, een interventie met molotovcocktails, … . Er zijn standen van de cavalerie, de scheepvaartpolitie, de wegpolitie, een tuimelwagen, een deathride van de para’s, ernaast het Rode Kruis, en nog veel meer.

Voor de kinderen zijn er een speurtocht, go-cartparcours, een springkasteel, grimestand, en diverse andere activiteiten.

Er zijn tevens drank- en eetstandjes.

Praktisch

Wanneer: zondag 10 september 2023 van 10 tot 17 uur

Waar:   

  • Politiehuis Diest, Leuvensestraat 92, 3290 Diest
  • Citadel Diest
  • Brandweerkazerne Scherpenheuvel-Zichem, Prattenborgstraat – Noordervest, 3270 Scherpenheuvel-Zichem

Parkeren is mogelijk op de parking van de Colruyt in Diest en Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem

Shuttlebus: er is een gratis pendelbusje voorzien voor vervoer tussen het politiehuis, de brandweerkazerne en de parking Colruyt 

Activiteiten: een overzicht van de activiteiten op de verschillende plaatsen vind je hieronder. Klik op de titel om meer te lezen.

Labels