Persbericht van 05 februari 2024

Op zaterdag 03 februari werd door zeven medewerkers van de politiezone Demerdal een verkeersactie gehouden.

Tijdens een eerste controleplaats in de Ernest Claesstraat werden 117 bestuurders aan een  alcoholtest onderworpen. Er werd één bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, een tweede legde een positieve cocaïnetest af.

Later op de avond, op de Tessenderloseweg te Diest probeerde een bestuurder de controle te ontwijken en nam de vlucht.

Na een achtervolging met drie politievoertuigen kon de wagen tot staan gebracht worden in Tessenderlo. Tijdens deze dolle rit had de bestuurder getracht in te rijden op de politievoertuigen en bracht hij ook andere weggebruikers in gevaar. Het voertuig bleek niet verzekerd en  niet geldig ingeschreven. Het voertuig werd getakeld.

De bestuurder mag zich verwachten aan een proces-verbaal voor weerspannigheid en een resem verkeersinbreuken. Hij had zijn rijbewijs sinds begin dit jaar.Op zondag 04 februari 2024 vond opnieuw een verkeersactie plaats in de politiezone Demerdal.

Zes medewerkers controleerden in totaal 295 bestuurders op alcohol en drugs. Zes bestuurders,  4 mannen en 2 vrouwen testen positief op alcohol, variërende van 0,22 tot 0,79 mg/l. Drie bestuurders testten positief op drugs.

Twee personen kregen een boete wegens het rijden met een voorlopig rijbewijs terwijl passagiers vervoerd werden.Later op de avond omstreeks 23.15 uur reed een dronken bestuurder met zijn wagen door de etalage van een autobedrijf. Hij richtte aanzienlijke schade aan en werd hierbij gewond. Hij legde een positieve alcoholtest af, resultaat 1,39 mg/l.

MM