Persbericht van 16 april 2024

Stormschade

De krachtige rukwinden zorgden op maandag 16 april voor een verhoogde inzet van de hulpdiensten met op uiteenlopende plaatsen op het grondgebied schade aan privé-bezit of aan openbare domeinen: 

In Scherpenheuvel-Zichem neigde een 25 meter hoge onstabiele boom in de richting van het opvangcentrum voor vluchtelingen. Een 40 centimeter dikke tak ervan versperde een weg op het privé-domein. Verderop in de Libellestraat verwijderde de brandweer een omvergewaaide dennenboom van het dak van een woning. Tenslotte was er na de tussenkomst opnieuw vrij verkeer mogelijk in de Klottebergstraat, waar een omgevallen boom de volledige rijbaan versperde. 

Een gelijkaardig scenario liet zich optekenen in de Driesstraat te Diest, waar de tussenkomst van een politieploeg vereist was om het verkeer om te leiden. De brandweer verzaagde de boomresten tot een keurige houtpartij, die naast de rijbaan een plaats kreeg. In de Rothstraat kwam Fluvius hulp bieden om een geknapte en gedeeltelijk doorhangende elektriciteitskabel te herstellen. 

Uit veiligheidsoverwegingen blijven de publiek toegankelijke parken en bossen op het grondgebied van de stad Diest ook op 16 april gesloten. Het gaat om het Citadelbos, Park Cerckel, het Warandepark en het provinciaal domein Halve Maan. 

 

Labels