Persbericht van 19 februari 2024

Verkeersacties in de politiezone Demerdal

Zaterdag werden vijf medewerkers van de politiezone Demerdal ingezet voor een nachtelijke verkeersactie. Achtereenvolgens werd een controle gedaan op de Halensebaan te Diest, de Pastoriestraat in Testelt, om te eindigen terug in Diest op de Leuvensesteenweg.

Tijdens deze actie lag de focus niet alleen op verkeersveiligheid, (alcohol en drugs in het verkeer), maar er werd ook intensief gepatrouilleerd in de straten van Diest en Scherpenheuvel-Zichem om inbraken te voorkomen of om daders te vatten.In totaal werden meer dan 400 voertuigen gecontroleerd. Acht bestuurders legden een positieve alcoholtest af, zij moesten hun wagen enkele uren laten staan en mogen zich verwachten aan een boete.

Daarnaast werd nog een bulgaars voertuig aangetroffen dat niet ingeschreven was, evenals een voertuig dat niet in orde was met de technische schouwing.

Een personenwagen, bedoeld voor maximum vijf personen vervoerde 6 personen, waaronder 2 kinderen die niet vastgeriemd zaten in  een kinderzitje.Zondag waren dezelfde medewerkers terug op pad. Tijdens een patrouille werd een bestuurder aangetroffen die een positieve drugtest aflegde en een bestuurder die positief testte op alcohol. Beiden mochten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 15 dagen.

Tijdens een snelheidscontrole in Scherpenheuvel-Zichem, in de Diestsestraat werden 205 voertuigen gecontroleerd. Elf reden te snel.

Op de Halensebaan te Diest werden 150 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 46 (ongeveer 1 op 3) te hard reden. Het rijbewijs van één bestuurder werd ingetrokken.

MM