Persbericht 16 mei 2018

Verkeersongevallen met gekwetsten

Op dinsdag 16 mei 2018 vonden volgende verkeersongevallen plaats:

  • Omstreeks 8u30 vond een aanrijding tussen een fietser en een wagen plaats op het kruispunt Citadellaan – Steineweg in Diest. De wagen, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Diest, volgde de Citadellaan richting Molenstede. Het verkeer in tegenovergestelde richting stond aan te schuiven toen ter hoogte van het kruispunt een fietser (een 13-jarig meisje) tussen twee voertuigen reed en de rijbaan wou oversteken. Het kwam tot een aanrijding tussen beiden. Hierbij kwam de fietser ten val en werd licht gekwetst.
  • Rond 20u30 vond een aanrijding tussen een lichte vrachtauto en een motorfiets plaats in de Rodestraat in Diest. Beide bestuurders reden in de Rodestraat richting Nieuwe Dijkstraat. Ter hoogte van een wegversmalling kwam het tot een dispuut tussen de bestuurder van de lichte vrachtauto (een 29-jarige man uit Diest) en een groep wielertoeristen. Hierdoor reed de lichte vrachtauto een stukje achteruit en reed daarbij de motorfiets aan, die stilstond. De motorfietser, een 47-jarige man uit Beringen, werd gekwetst.

Inbraak

Op dinsdag 15 mei 2018 stelde de bewoner van een woning op Schoonaerde in Diest omstreeks 19u00 vast dat er ingebroken was in zijn woning. De voordeur werd opengebroken en de woning doorzocht. Op het eerste zicht werd er niets gestolen.

Resultaten lokale verkeersactie van 17u00 tot 21u00 met 24 medewerkers:

  • Een man van 33 jaar uit Tessenderlo blies positief, zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden
  • Een man van 42 jaar uit Herselt legde een positieve speekseltest af en zag zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken 
  • Er werden 2 boetes voor niet gekeurde voertuigen uitgeschreven, alsook 3 schriftelijke waarschuwingen 

Gelijktijdig werd er eveneens gecontroleerd op snelheid waarbij in Schaffen 66 bestuurders te snel reden en 25 in Kaggevinne.

Labels