Hoe aangifte doen?

Ben je het slachtoffer of getuige van een misdrijf? Heb je informatie over een mogelijk misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Werd je portefeuille gestolen of heb je hem verloren? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden en krijgen we een goed beeld van de gebeurtenissen op ons grondgebied.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen:

  1. In een politiehuis, tijdens de openingsuren kan je terecht in één van onze politiehuizen;
  2. Online politieloket, voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;
  3. Ter plaatse, bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

In een politiehuis

Op de hoofdpost in het politiehuis te Diest kan je elke dag van 08.00 tot 22.00 uur terecht om aangifte te doen of een klacht in te dienen. Je kunt hier ook de attesten krijgen die je nodig hebt bij verlies of diefstal van officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, …).

Tijdens de openingsuren van het wijkcommissariaat van Scherpenheuvel-Zichem kan je er ook terecht voor elke aangifte of klacht.

Online politieloket

Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is via www.police-on-web.be, je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Aangifte kleine misdrijven

Voor aangifte van volgende feiten kan je op www.police-on-web.be terecht:

  • fietsdiefstal;
  • bromfietsdiefstal;
  • winkeldiefstal;
  • vandalisme;
  • graffiti.

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (bv. inbraak) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 013 35 05 00.